Grote Rekendag 2018

Geplaatst op: 20 april 2018

Op 20 april organiseren we de grote rekendag 2018. Op deze dag staat het onderwijs helemaal in het teken van rekenen. Dit keer niet uit een boek, maar vooral door te doen. Het thema dit jaar is:

De school als pakhuis

Gedurende dag gaan we aan de slag met activiteiten die horen bij een pakhuis. Hierbij moet gedacht worden aan inventariseren, stapelen, verplaatsen en coderen.

Zo gaan de leerlingen onderzoeken wat er in verpakkingen en verhuisdozen past. Er wordt gekeken naar de maten van verpakkingen en ze bedenken waarom deze zijn gekozen. Ze meten en bedenken hoe groot verpakkingen zijn, hoe zwaar het geheel is en welke vorm de verpakking heeft. Daarnaast gaan ze na hoe verpakkingen goed gestapeld kunnen worden en hoe je handig telt hoeveel dozen of containers er in een stapel staan.

« Terug naar nieuwsoverzicht

Spreekt ons verhaal u aan en wilt u kennismaken?

Als u belangstelling heeft voor onze school, maken we graag een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dat gesprek vertellen we van alles over onze school: o.a. vanuit welke visie er wordt gewerkt, op welke manier de leerlingenzorg is georganiseerd en hoe een schooldag eruit ziet.

Aanmelden voor kennismakingsgesprek
Design en technische realisatie door Smeedijzer Internet